Intalnire… si nu prea cu politicieni

Luni 16.06.2008 la ora 18.00 dupa cum ne-am inteles trebuia sa ne intalnim la Club A cu politicienii damboviteni care au candidat la functii de primar din Bucuresti. De la inceput mi-am exprimat o oarecare indoiala ca politicienii vor da curs unei invitatii venite din partea bloggerilor. La noi dupa alegeri sunt doua situatii:

– cei care castiga se vad deja pe niste pozitii prea inalte pentru cobori la un subsol chiar si Club A si a mai da curs intelegerilor;

– cei care pierd sunt suparati ca de, au pierdut si le este greu sa se prezinte, se dau la fund de unde mai ies peste alti patru ani.

Ne-am intalnit atatia cati,  am fost fata in fata. Bloggerii au fost reprezentati subtirel de INconstantIN, eCOSTIN, Buddha, Marie-Jeanne, Nihasa, LovingvamaVlad Bogos si Sandy. De partea cealalta doi politicieni bloggeri Sebastian Bodu si Dan Dumitrrescu care au trecut peste bariera data de esec. Moderatorul acelasi Horea Badau care cred ca putea sa faca mai mult pentru a aduce si alti politicieni care sa zicem au si castigat.

Premisa de la care s-a plecat cred ca a fost un pic eronata si anume ca bloggerii nu au facut prea multe (si nici n-au facut) ca lumea sa, mearga la vot.  Dar blogul nu este o institutie el reprezinta un individ si daca acel individ nu vrea sa mearga la vot, cum sa lamureasca pe altii s-o faca.

Alt aspect este ca in tara sunt un numar mare de votanti si un numar mic de bloggeri despre care are cunostinta putina lume.

S-au facut unele afirmatii dure, una fiind ca cei care nu merg la vot sunt prosti. Eu cred ca mai multi dintre cei care au mers la vot au fost prosti decat cei care n-au mers. Sa mergi la vot si sa-l alegi pe unul sau pe altul pentru o punga cu ceva de mancare sau pentru o galeata si un mop, ori pentru o suta de lei poate fi considerat un act de istetime ? S-a vehiculat ca unii ar fi trebuit sa se vanda pe 50 Euro. Imi pare rau sa contrazic si aceasta afirmatie caci 50 euro fata de ce s-a dat in realitate in cele mai multe locuri, este o suma mare! Nu mi se pare prea isteata nici ideea de a merge la vot si sa dai votul nul, adica merg stau la rand si anulez un buletin deci desfasor o activitate egala cu zero! de ce sa o mai fac atunci?

Poate ca sunt si politicieni corecti (nu prea se dau vazuti acestia) dar pana cand din mentalitatea romanului nu va iesi imaginea politicianului care in urma accederii la demnitate  se imbogateste din „salarii de bugetar”(sic) romanii vor trata alegerile asa cum le trateaza. O idee a fost si promovarea posibilitatii ca alegerile sa fie obligatorii ca in Chile in 1980. Cine era la putere in Chile si cum a cucerit puterea, asta este o poveste mai lunga. Problema este daca este democratic si corect. Votul este o optiune democratica si cred un drept ramane drept, pana nu devine obligatie !

Noi ne-am intrebat unii pe altii si cred ca in urma dialogului putini si-au schimbat parerile si optiunile oricat de vehement au fost atacate.

 Oricat de naivi sau optimisti suntem trebuie sa coboram cu picioarele pe pamant. Politicienii care vor functii alese trebuie sa lamureasca electorii, iar eu blogger cunoscut sau necunoscut im voi promova ideile(daca le am) sau voi promova ideile  unuia sau altuia daca ma convinge ca merita.

Un răspuns

  1. […] cu Radio Lynx Au scris despre dezbatere: Costin, Buddha, INcontantIN, Vlad Bogos, Vasile Gafton, Andreea, Dan […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: